Κόμικ

Ήρωες παντός καιρού

Ηρακλής, Αχιλλέας, Ρομπέν των Δασών, Άλμπερτ Αϊνστάιν, Νέλσον Μαντέλα, Μητέρα Τερέζα, Χάρι Πότερ, Σούπερμαν, Γιάννης Αντετοκούμπο. Μυθικά, επικά, ιστορικά, λογοτεχνικά πρόσωπα, πρόσωπα της πολιτικής, της επιστήμης και του αθλητισμού λατρεύονται και γίνονται πρότυπα και πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους.

Πληροφορίες

Για ποιους λόγους χαρακτηρίζονται ήρωες; Είναι άραγε ήρωας μόνο ένα πρόσωπο με εξαιρετικές δυνάμεις που δείχνει θάρρος, γενναιότητα και αυτοθυσία για να βοηθήσει τους ανθρώπους ή μήπως είναι ήρωες και οι γονείς μας;

Σε αυτό το δημιουργικό εργαστήριο, μέσα από σύντομες παρουσιάσεις-συζητήσεις, τα παιδιά θα δουν τα χαρακτηριστικά των ηρωικών προτύπων και θα σχεδιάσουν, με τη δική τους φαντασία, μυθικούς, ιστορικούς, λογοτεχνικούς ή και καθημερινούς ήρωες ακολουθώντας τις τεχνικές που υπάρχουν στα κόμικς.

Καθώς το Μάρτιο συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, αυτό το μήνα θα εστιάσουμε το ενδιαφέρον μας σε μία εξέχουσα μορφή της, στη Μαντώ Μαυρογένους.

Η Μαντώ Μαυρογένους, γεννημένη στην Τεργέστη από πλούσια φαναριώτικη οικογένεια, μορφωμένη και γλωσσομαθής, αφιέρωσε τις δυνάμεις και την περιουσία της στον αγώνα για την ανεξαρτησία. Ήταν μάλιστα η μοναδική γυναίκα αγωνίστρια στην οποία απονεμήθηκε τιμητικά ο βαθμός του Αντιστρατηγού από τον Ιωάννη Καποδίστρια.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Θανάσης Πέτρου, Δημιουργός Κόμικ-Εκπαιδευτικός

Για παιδιά 9-12 ετών
Έως 25 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τα σχέδιά τους υλικά που έχουν στη διάθεσή τους στο σπίτι: χρωματιστές ξυλομπογιές, νερομπογιές, χρωματιστούς μαρκαδόρους και μπλοκ σχεδίου ή απλό χαρτί Α4.

 

O θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ημερομηνία
13/03/2021
Ώρα
17.30
Τοποθεσία
Online