Εργαστήρι Κολάζ και Λογοτεχνίας

Από σελίδα σε σελίδα, από το ποίημα στο κολάζ

Με αφετηρία τον τρόπο που παρουσιάζονται και αλλάζουν οι μορφές των ηρώων στη σύγχρονη ποίηση και την λογοτεχνία, ανακαλύπτουμε τον κόσμο του κολάζ.

Πληροφορίες

Κάθε μήνα, οι συμμετέχοντες/ουσες γνωρίζουν την ιστορία και τις παραλλαγές αυτής της τεχνικής, από την Κίνα και την ανακάλυψη του χαρτιού 2000 χρόνια πριν, μέχρι σήμερα.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους πειραματισμούς του Dada, των Braque και Picasso, του Pollock, και των Wagenschi Mutu και Yinka Shonibare.

Στο εργαστήριο του Απριλίου θα παρακολουθήσουμε τη μετάβαση από τον ρομαντικό ήρωα στον υπονομευμένο ήρωα της μοντέρνας εποχής, αντλώντας έμπνευση από την Έκτη Ελεγεία του Ράινερ Μαρία Ρίλκε, τα έργα της Καμίλ Κλωντέλ και του Ροντέν καθώς και τα κολάζ των κυβιστών.

Δημιουργούμε ένα νέο κολάζ-ποίημα αντιπαραθέτοντας  ετερόκλητες μεταξύ τους εικόνες, αναδεικνύοντας  με αυτόν τον τρόπο την  ελευθερία του πνεύματος.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μάρω Μιχαλακάκου, Εικαστικός
Λογοτεχνική υποστήριξη: Μαρία Τοπάλη, Ποιήτρια – Μεταφράστρια

Πέμπτη 08/04, 18.30

Μέσω Zoom

Για ενήλικες
Έως 25 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα λάβουν λίστα με τα προτεινόμενα υλικά.

O θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Ημερομηνία
08/04/2021
Ώρα
18.30
Τοποθεσία
Online