Εργαστήρι Κολάζ και Λογοτεχνίας

Από σελίδα σε σελίδα, από το ποίημα στο κολάζ

Με αφετηρία τον τρόπο που παρουσιάζονται οι εμβληματικές μορφές ηρώων στην ποίηση και την λογοτεχνία, ανακαλύπτουμε τον κόσμο του κολάζ.

Πληροφορίες

Κάθε μήνα, οι συμμετέχοντες/ουσες γνωρίζουν την ιστορία και τις παραλλαγές αυτής της τεχνικής, από την Κίνα και την ανακάλυψη του χαρτιού 2000 χρόνια πριν, μέχρι σήμερα.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους πειραματισμούς του Dada, των Braque και Picasso, του Pollock, και των Wagenschi Mutu και Yinka Shonibare.

Στο εργαστήριο του Μαΐου θα ερευνήσουμε την πλέον εμβληματική γυναίκα πίσω από τον ήρωα, τη μητέρα του, αντλώντας έμπνευση από διαφορετικά ποιήματα  που έχουν γραφτεί για τη Θέτιδα, τη μητέρα του Αχιλλέα, από τον Κ.Π. Καβάφη, την Κάρολ Αν Ντάφυ, τη Φοίβη Γιαννίση.

Αξιοποιώντας τη μέθοδο του Τριστάν Τζαρά και των ντανταϊστών δημιουργούμε ένα νέο κολάζ-ποίημα αντιπαραθέτοντας  ετερόκλητες μεταξύ τους εικόνες και αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την ελευθερία του πνεύματος.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μάρω Μιχαλακάκου, Εικαστικός
Λογοτεχνική υποστήριξη: Μαρία Τοπάλη, Ποιήτρια – Μεταφράστρια

Πέμπτη 13/05, 18.30

Μέσω Zoom

Για ενήλικες
Έως 25 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα λάβουν λίστα με τα προτεινόμενα υλικά.
O θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Ημερομηνία
13/05/2021
Ώρα
18.30
Τοποθεσία
Online