Εργαστήρι Κολάζ και Λογοτεχνίας

Από σελίδα σε σελίδα, από το ποίημα στο κολάζ – Ιούνιος

Με αφετηρία τον τρόπο που παρουσιάζονται οι εμβληματικές μορφές ηρώων στην ποίηση και την λογοτεχνία, ανακαλύπτουμε τον κόσμο του κολάζ.

 

Πληροφορίες

Οι συμμετέχοντες/ουσες γνωρίζουν την ιστορία και τις παραλλαγές αυτής της τεχνικής, από την Κίνα και την ανακάλυψη του χαρτιού 2000 χρόνια πριν, μέχρι σήμερα.

Στο τελευταίο εργαστήριο αυτής της ενότητας θα μας απασχολήσει η μορφή του καθημερινού ήρωα, της καθεμιάς και του καθενός από μας, που πέφτει και ξανασηκώνεται, όπως αυτή αποτυπώνεται στη σύγχρονη ποίηση και τη λογοτεχνία.
Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα σημαντικά μεταπολεμικά ποιήματα των Ζμπίγκνιου Χέρμπερτ και Ζωής Καρέλλη, που αναμετρώνται με τον αρχετυπικό Άμλετ φέρνοντας στο προσκήνιο μια δευτερεύουσα μορφή του σαιξπηρικού έργου, τον πεζό, αντιηρωικό Φόρτινμπρας.

Δημιουργούμε ένα νέο κολάζ-ποίημα αντιπαραθέτοντας  ετερόκλητες μεταξύ τους εικόνες και αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την επιμονή της ζωής και της δημιουργίας.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Μάρω Μιχαλακάκου, Εικαστικός
Λογοτεχνική υποστήριξη: Μαρία Τοπάλη, Ποιήτρια, Μεταφράστρια, Κριτικός

 

Τρίτη 08/06, 18.30-20.00

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Για ενήλικες
Έως 22 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι προεγγραφές ανοίγουν την Τετάρτη 02/06 στις 12:00.

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα λάβουν λίστα με τα προτεινόμενα υλικά.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

O θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ημερομηνία
08/06/2021
Ώρα
18.30
Τοποθεσία
Μεσογειακός Κήπος