Εικαστικό Κέντημα

Σπουδαίες προσωπικότητες

Το εργαστήριο εικαστικού κεντήματος, με αφορμή το 2021, έτος ορόσημο για την Ελλάδα, τιμά ανθρώπους που με τις πράξεις και το έργο τους άλλαξαν την πορεία της ιστορίας και άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην κοινωνία.

Πληροφορίες

Θα κεντήσουμε προσωπικότητες από τους τομείς της επιστήμης, της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών. Ξεκινώντας από τα υλικά αλλά και τη βασική προετοιμασία που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να κεντήσει, θα προχωρήσουμε στην εκμάθηση βασικών τεχνικών κεντήματος που θα χρησιμεύσουν στην ολοκλήρωση του εργόχειρου.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι ο κάθε συμμετέχων να μυηθεί στον δημιουργικό κόσμο του κεντήματος και να ολοκληρώσει το δικό του κέντημα με μια ιστορική φιγούρα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το κέντημα αλλά και σε αυτούς που θέλουν να κεντήσουν κάτι νέο.

Στο εργαστήριο Φεβρουαρίου θα εμπνευστούμε από τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, του οποίου η ζωή και το έργο συμβολίζουν τον αγώνα για την ελευθερία, τα πολιτικά δικαιώματα, την ισότητα και την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αικατερίνη και Νικολέττα Χριστοπούλου/50 Stitches of Greece

Για ενήλικες
Έως 30 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Προτεινόμενα Υλικά

O θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ημερομηνία
10/02/2021
Ώρα
19.00
Τοποθεσία
Online