Εικαστικό Κέντημα

Σπουδαίες προσωπικότητες

Το εργαστήριο εικαστικού κεντήματος, με αφορμή το έτος 2021, ορόσημο για την Ελλάδα, εμπνέεται από ανθρώπους που με τις πράξεις και το έργο τους άλλαξαν την πορεία της ιστορίας και άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην κοινωνία μας.

Πληροφορίες

Θα κεντήσουμε προσωπικότητες από τους τομείς της επιστήμης, της πολιτικής, των γραμμάτων, των τεχνών. Ξεκινώντας από τα υλικά αλλά και τη βασική προετοιμασία που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να κεντήσει, θα προχωρήσουμε στην εκμάθηση βασικών τεχνικών κεντήματος που θα χρησιμεύσουν στην ολοκλήρωση του εργοχείρου. Σκοπός του εργαστηρίου είναι ο κάθε συμμετέχων να μυηθεί στο δημιουργικό κόσμο του κεντήματος και να ολοκληρώσει το δικό του κέντημα με μια ιστορική φιγούρα.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το κέντημα αλλά και σε αυτούς που θέλουν να κεντήσουν κάτι νέο.

Στο εργαστήριο του Απριλίου θα τιμήσουμε τη Ρέιτσελ Λουίζ Κάρσον, Αμερικανίδα θαλάσσια βιολόγο, περιβαλλοντολόγο και συγγραφέα. Θεωρείται ότι πυροδότησε την ανάπτυξη του παγκόσμιου οικολογικού κινήματος μέσα από τα βιβλία της, με σημαντικότερο τη Σιωπηλή Άνοιξη, καθώς ήταν από τα πρώτα που επεσήμαναν τους κινδύνους της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αικατερίνη και Νικολέττα Χριστοπούλου/50 Stitches of Greece

 

Μέσω Zoom

Τετάρτη 14/04
19.00-20.30

Για ενήλικες
Έως 35 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

 

O θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

 

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Ημερομηνία
14/04/2021
Ώρα
19.00
Τοποθεσία
Online