Χρονοκάψουλα για Ήρωες

στη νεοελληνική τέχνη

 

 

Πληροφορίες

Tα σχολικά προγράμματα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσγειώνονται στην τάξη! Ανακαλύψτε στο SNFCC Class μαθήματα με κεντρικούς άξονες την παιδεία, τον πολιτισμό και τη βιωσιμότητα, ειδικά σχεδιασμένα για κάθε σχολική βαθμίδα.

για μαθητές γ’ δημοτικού έως α’ γυμνασίου

Οι χρονοκάψουλες μεταφέρουν ιστορίες από το παρελθόν που αξίζει να θυμόμαστε στο μέλλον.

Το μάθημα “Χρονοκάψουλα για ήρωες”, που παίρνει τη μορφή ενός πολυμεσικού παιχνιδιού, προσκαλεί τους μαθητές να διερευνήσουν, με τρόπο βιωματικό και ενσυναισθητικό, την έννοια του ΗΡΩΑ, εμβαθύνοντας στις αφηγηματικές ιδιότητες του έργου τέχνης.

Με αφετηρία μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα της vεοελληνικής τέχνης από τη συλλογή της Εθνικής Πινακοθήκης, και σε έναν χρονικό άξονα 200 περίπου ετών, οι μαθήτριες/ητές καλούνται να εντοπίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που καθορίζουν έναν ήρωα σε κάθε εποχή.

 

Σενάριο / Σχεδιασμός: Very Young Contemporary Art (VYCA)

 

Ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου για τη συνεργασία και τη διάθεση των έργων στο πλαίσιο του μαθήματος.

O θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ημερομηνία
15/04/2021
Τοποθεσία
SNFCC Class